BBQ Balls is gespecialiseerd in sensationeel lekkere bitterballen. BBQ Vlees (pulled pork of smoked chicken) verwerkt in een bitterbal met een heerlijke korst; krokant van buiten, goud van binnen! Alle bitterballen zijn verkrijgbaar bij alle Sligro vestigingen en bij de foodtrucks van de Bitterballen Juwelier.

⚠️BREAKING NEWS⚠️
1 mei 2025
De Bitterballen Juwelier neemt BBQ Balls over: uitbreiding van het snackimperium
De Bilt, 1 mei 2025 – De Bitterballen Juwelier (www.bitterballenjuwelier.nl) bekend om zijn hoogwaardige en ambachtelijke bitterballen maakt vandaag met trots bekend dat het het populaire snackmerk BBQ Balls (www.bbqballs.nl) heeft overgenomen. Met deze strategische stap versterkt De Bitterballen Juwelier zijn positie als marktleider in innovatieve borrelsnacks.
BBQ Balls heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met zijn unieke BBQ (barbecue) bitterballen, een verrassende combinatie van klassieke smaken en rokerige BBQ-invloeden. Door de overname worden deze karakteristieke snacks toegevoegd aan het assortiment van De Bitterballen Juwelier, dat daarmee inspeelt op de groeiende vraag naar speciale, vernieuwende en hoogwaardige bitterballen.
“Met de overname van BBQ Balls zetten we een grote stap in onze missie om Nederland én daarbuiten te voorzien van de lekkerste bitterballen met een twist,” zegt Patrick Waardijk, mede-oprichter van De Bitterballen Juwelier. “We zijn onder de indruk van het vakmanschap en de creativiteit van BBQ Balls, en kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan een sterk merk.”
De integratie van BBQ Balls in het aanbod van De Bitterballen Juwelier zal de komende maanden plaatsvinden. Klanten kunnen rekenen op dezelfde vertrouwde kwaliteit, met nog meer smaakvariatie en verrassende combinaties.
BESTELLEN
<< voor particulieren >>
Naast onze heerlijke Pulled Pork Bitterballen, welke steeds bekender worden in NL, hebben we nu een nieuwe smaak!
SMOKED CHICKEN
Deze bitterbal is ontwikkeld in samenwerking met De Fik Erin.
De Fik Erin is in het BBQ wereldje ondertussen heel bekend geworden met zijn braai rubs. We hebben voor de gerookte kip stukjes hier dan ook gekozen voor de heerlijke combinatie met De Fik Erin Braai Rub No.1
Je proeft in deze bitterbal dan ook heel subtiel de smaken van venkel terug en herken je het nigellazaad erdoor.
Kortom weer een bitterbal die je niet mag missen.
Bezorgingen
- Vanaf 10 dozen bitterballen is de bezorging gratis
- Advies is om de BBQ balls te kopen bij de dichtstbijzijnde Sligro vestiging (www.sligro.nl)
Dealer worden?

Neem dan contact op met BBQ BALLS door hier te klikken.
Het ontstaan van het idee
Oud & Nieuw feest 2017-2018
Het is in onze vriendenkring standaard dat we bij elkaar komen en ieder gezin een paar hapjes klaar maakt of mee brengt.
Omdat ik bekend sta als de BBQ-goeroe bij mijn vrienden en familie verwacht men van mij een hapje van de BBQ natuurlijk.
Zo heb ik al eens MOINK balls gemaakt.
Dit jaar hadden we per ongeluk op 2 plaatsen afgesproken, waarbij we op beide plaatsen een hapje mee moesten nemen.
Maar jah, de BBQ verhuizen van adres naar adres was geen goede optie voor mij, dus bedacht ik wat anders.
Na wat googlen en het maken van eigen rubs, besloot ik om van Pulled Pork grote bitterballen te maken.
Dit had wel wat voorbereidingen nodig dus ik begon na kerstmis al direct met mijn plannen. Om de uiteindelijke bal te verkrijgen ben ik er 4 dagen mee bezig!
Maar het belangrijkste was dat al mijn vrienden en familieleden het een geweldige bal vonden en daar was het idee geboren.
~
Ik MOEST er wat mee gaan doen!
De Nieuwe Lekkerbek 2018
"A few moments of fame" op de Nederlandse TV.
Met mijn Pulled Pork XXL ball had ik ingeschreven bij het nieuwe programma van Omroep Max, De Nieuwe Lekkerbek.
Er waren honderden inschrijvingen, waar ik door was voor de TV opnames.
Dat betekende dat ik bij de laatste 60 zat.
In de eerste aflevering laten 20 mensen zien wat ze hadden gemaakt aan de vakjury bestaande uit chef-kok Robert Kranenborg, culinair ondernemer Daan Faber, culinair journalist en adviseur Ellen Scholtens en tv-kok en restauranteigenaar Alain Caron.
Hier kwam ik tot de laatste 9, maar helaas net niet door voor de halve finales.
Wel heb ik hier een geweldige ervaring opgedaan!
Verslag in BN de Stem
klik op de foto voor het volledige verslag